16.11.09

ABBIE GALE



-->11/2007

-->
Πώς έγινε η γνωριμία με τους υπόλοιπους του γκρουπ; Πώς γράφετε;

Όλοι μας είχαμε βρεθεί μαζί σε δυάδες σε διάφορα σχήματα στο παρελθόν και ταυτόχρονα συχνάζαμε στα ίδια μέρη. Κάπως έτσι, το καλοκαίρι του 2003, μάλλον είχε έρθει η ώρα του και φτιάξαμε όλοι μαζί τους Abbie Gale.
Τη μουσική γράφουν ο Salvatore και ο Pedal. Φέρνουν τα κομμάτια στο group και τα δουλεύουμε όλοι μαζί, σε ιδέες, ρυθμούς και ενορχηστρώσεις.

Από τα υπόλοιπα γκρουπ της σκηνής ποια σας αρέσουν;
Α
πό την «αγγλόφωνη» σκηνή, υπάρχουν πάρα πολλά ωραία σχήματα, όπως οι Raining Pleasure,οι Film,οι Serpentine που πλέον δεν υπάρχουν, οι Mary and the Boy,οι Firewakeup και οι Palindrome. Υπάρχουν κι άλλα ωραία πράγματα, όπως οι Κόρε Ύδρο, που έχουν ελληνικό στίχο.

Είναι το συγκρότημα η βασική σας επαγγελματική δραστηριότητα;

Όχι, για την ακρίβεια δεν είναι καν επαγγελματική δραστηριότητα! Τα χρήματα που έχουμε δώσει γι'αυτό το πράγμα είναι απίστευτα και τα χρήματα που έχουμε πάρει πίσω αμελητέα! Κι αν πάρουμε από κάπου χρήματα, αυτά ξαναγυρνάνε πάλι μέσα, σε εξοπλισμό, πρόβες και ότι άλλο! 'Όλοι κάνουμε και κάτι άλλο ταυτόχρονα.

Το να συμπεριλαμβάνονταν κάποιο κομμάτι σας σε κάποια διαφήμιση πως θα σας φαινόταν;

Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με αυτό, και προσωπικά δεν βρίσκω που είναι το κακό! Είναι απλώς μια πολύ καλή ευκαιρία να ακουστεί η μουσική σου και να βγάλεις και κάποια χρήματα. Αυτό είναι όλο!

Εσείς θα δίνατε τα κομμάτια σας free στο internet?

Ναι, και πολύ ευχαρίστως! Καλώς ή κακώς, ζούμε πλέον σε μια «ηλεκτρονική» εποχή όπου το Internet παρέχει αυτό που τόσο παθιασμένα και περήφανα μας περιέγραφαν τόσα χρόνια στο σχολείο, για άλλες χρονικές περιόδους: την ελεύθερη διακίνηση ιδεών. Το να μην θες να κατεβάζει κάποιος τη μουσική σου ελεύθερα, ή το να μην θες να δεχτείς ότι γίνεται αυτό το πράγμα, δείχνει ότι απλώς δεν μπορείς να αποδεχτείς την εποχή στην οποία ζεις. Μακάρι να μπορούσε να ακουστεί η μουσική μας στα πέρατα του κόσμου, δεν νομίζω ότι θα υπήρχε πιο μεγάλη ευτυχία! Βέβαια, καθαρά προσωπική μου άποψη είναι ότι έχει άλλη μαγεία όταν ακούς έναν δίσκο κρατώντας στα χέρια σου τη συσκευασία του. Σε βάζει πιο πολύ στο κλίμα του.

Πιστεύετε ότι παρουσιάζονται ευκαιρίες σε συγκροτήματα να αναδειχτούν; Πόσο ρόλο παίζει η τύχη και πόσο η προσπάθεια του καθενός;

Ναι άλλα το θέμα είναι που απευθύνεσαι. Δηλαδή αν το θέμα είναι το να κάνεις κάποιο live μπροστά σε 50 ή 100 άτομα αυτό ναι, μπορείς να το κάνεις και χωρίς δίσκο και χωρίς promotion. Υπάρχουν μέρη-στέκια που σίγουρα θα έρθει κόσμος, έστω από περιέργεια .Ή πάλι αν αυτό που θέλεις είναι να γυρίσεις την Ελλάδα και να παίξεις σε όσο πιο πολλά μέρη μπορείς, ναι, κι αυτό μπορείς να το κάνεις αλλά το θέμα είναι υπό ποιες συνθήκες και τι κόστος. Στην Ελλάδα, αυτή η μουσική δεν είναι η δημοφιλέστερη, και ειδικότερα η αγγλόφωνη. Αν αυτό που θες είναι απλώς να μάθουν το όνομα σου σε μια indie κοινότητα, αυτό γίνεται και μόνο μέσω του myspace. Από τα άλλα δύο που ρωτάς και τα δύο παίζουν ρόλο. Από τη μία είναι μέχρι που μπορεί και έχει το κουράγιο να το τραβήξει ένα group(κάποτε έρχεται και η στιγμή του στρατού..) και από την άλλη υπάρχουν πάντα κάποια ανέλπιστα καλά που πετάγονται στο δρόμο σου ,όπως όμως και απρόσμενες στραβές. Μας έχουν συμβεί και τα δύο!

Ποιές είναι οι καλύτερες σας στιγμές σαν abbie gale?

Εγώ θα κράταγα πιο πολύ κάποιες μικρές αλλά ωραίες στιγμές, που δεν τις θυμάσαι καν αυτούσιες αλλά σε κάνουν να νοιώσεις πολύ ωραία εκείνη τη στιγμή .Στιγμές ας πούμε σε πρόβες που έβγαινε ένα καινούργιο κομμάτι, ωραία live, όταν μπήκαμε για πρώτη φορά όλοι μαζί στο αμάξι να πάμε για live εκτός Πάτρας, ή οι ηχογραφήσεις. Πιο χαρακτηριστικές ,βέβαια, και έντονα χαραγμένες σε όλους μας, είναι οι δύο παρουσιάσεις των δίσκων μας. Ήταν κάτι διαφορετικό από κοινές συναυλίες, ήταν σαν γιορτή για μας.

Πείτε μας λίγα πράγματα για τις ηχογραφήσεις της δεύτερης δουλειάς σας! Ποιες είναι οι διαφορές από την πρώτη;

Αυτό που είναι ξεκάθαρο στο 2 είναι ότι είναι πιο δυνατός ο ήχος .Αυτό μας βγήκε σιγά σιγά μετά το Family Life. Με τον καιρό άρχισαν κάποιες ακουστικές κιθάρες να γίνονται ηλεκτρικές και γενικότερα οι ενορχηστρώσεις των κομματιών να αλλάζουν και να «δυναμώνουν» και τελικά αυτό αποτυπώθηκε στο καινούργιο album. Η πιο βασική τους διαφορά, όμως , είναι στο πως δουλεύτηκαν τα δυο album. Τα κομμάτια του 2 τα δουλεύαμε για σχεδόν ένα χρόνο. Τα προβάραμε, τα παίζαμε σε συναυλίες, τα γράψαμε σε demo,τα ξαναπροβάραμε και τελικά τα ηχογραφήσαμε. Και ακόμα κι αν είχαμε παραπάνω ώρες αυτή τη φορά στο στούντιο, πήγαμε πιο καλά προετοιμασμένοι..

Οι Abbie Gale είναι οι :
Evira : φωνή - Salvatore : κιθάρα, μπασσοκίθαρο, φωνή
Pedal : κιθάρα, πλήκτρα, φωνή
Achilles : τύμπανα
Bon Bon : μπάσο

http://www.myspace.com/abbiegale

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου