16.11.09

B-SIDES/THE PLACE WITHIN

19.03.09
Πρώτες αναγνωριστικές ερωτήσεις! Πότε και πως σχηματίστηκαν οι The Place Within - Bsides; Βάση της μπάντας η Πάτρα;


-TPW: Οι The Place Within σχηματίστηκαν το 2005 όταν ο Γιώργος (ηλ.κιθάρα ενίοτε drums) και ο Κωνσταντίνος (drums, ενίοτε μπάσο) μετά απο ατυχείς πλην τήμιες προηγούμενες προσπάθειες για δημιουργία ενός συγκροτήματος βρήκαν τον Αλέξανδρο (φωνή, κιθάρα, ενίοτε πλήκτρα) o οποίος ήξερε τον Αγαμέμνονα (μπάσο, ενίοτε πλήκτρα, μελόντικα, μεταλλόφωνο). Αργότερα προστέθηκε ο Ορέστης (πλήκτρα, ενίοτε μπάσο, μεταλλόφωνο, κιθάρα). Όλοι είμαστε απο την Αθήνα και σπουδάζουμε στην Πάτρα. Το όνομα προέκυψε απο μια φωτογραφία που είχε τραβήξει ο Αγαμέμνονας απο ένα τοίχο στο εξωτερικό όπου ήταν γραμμένο το εξής: “Μelancholy songs appear from the place within”.


-BS: Οι τρεις από τους πέντε (Γιώργος-κιθάρα, Χρήστος-κιθάρα, Γιάννης-μπάσο) παίζαμε μαζί από το 1999 σε άλλο γκρουπ. Το 2004 οι τρεις μας ξεκινήσαμε αυτό που κατέληξε στους B-sides. Το 2006 ήρθε ο Χρήστος στην ντραμς με τον οποίο γνωριζόμασταν από παλιά και είχαμε παίξει μαζί σε side groups και τέλος τον Σεπτέμβρη του 2007 ο τραγουδιστής μας ο Βασίλης. Μετά από λίγους μήνες τον Δεκέμβρη του 2007 κάναμε το πρώτο μας live σαν B-sides και τον Γενάρη του 2008 ηχογραφήσαμε το demo single “Morning After” και ακολούθησαν άλλο ένα demo single, ένα demo EP και το “επίσημο” single σε βινύλιο. Η βάση της μπάντας είναι η Πάτρα μιας και όλοι δουλεύουμε εκεί.


Οι μουσικές σας επιρροές ποιες είναι; Κάποια νέα κυκλοφορία που σας ενθουσίασε;

-TPW: To κάθε μέλος έχει διαφορετικές επιρροές, απο τα πιο post-rock ακούσματα του Αγαμέμνονα ως καποια progressive κιθαριστικά rock ακούσματα του Γιώργου και του Ορέστη. Με τον καιρό όμως τα αυτιά μας έχουν συντονιστεί σε κάποια κοινά ακούσματα όπως οι Radiohead, οι Portishead, οι Ιnterpol κ.α. Στους στίχους κύρια επιρροή είναι οι bright eyes που εισήχθησαν στην μπάντα απο τον Αγαμέμνονα. Σχετικά πρόσφατες κυκλοφορίες που μας αρέσουν είναι το 3 (Portishead) το In Rainbows (Radiohead), το Αvatar (Monika). Για εντελώς νέες κυκλοφορίες θα πρέπει να πάμε στην κυκλοφορία των Yeah Yeah Yeahs- Its Blitz! που έχει εντυπωσιάσει τον Αλέξανδρο ή το live του Παυλίδη στη Σύρο, που αρέσει στον Αγαμέμνονα και τον Αλέξανδρο.

-BS: Ακούμε πολλή μουσική και αρκετές φορές από διαφορετικά είδη αλλά προφανώς η μουσική στην οποία συγκλίνουμε και μας επηρεάζει είναι το alternative/indie rock/pop από τις αρχές της δεκαετίας του 80 μέχρι και σήμερα. Από τις πρόσφατες κυκλοφορίες μας αρέσει πολύ ο δίσκος των Last shadow puppets, ο τελευταίος των Calexico, ο δίσκος των Get well soon, των Foals και του Morrissey! Γενικά αγαπημένα γκρουπ των b-sides είναι οι Muse, οι Bloc party, οι Franz Ferdinand, οι Arctic monkeys, οι Madrugada, οι Belle and Sebastian αλλά και πιο κλασικά πράγματα όπως οι Joy Division και οι Smiths.

(στους TPW)
Ήσασταν ανάμεσα στους είκοσι νικητές του διαγωνισμού Coca-cola soundwave 2 αν δεν κάνω λάθος. Σας βοήθησε αυτό σαν μπάντα σε πράγματα που κάνατε από ‘κει και πέρα;

Χμμμ, το soundwave 2 δεν έτυχε της προβολής που έτυχε το 1 και που δείχνει να είναι έτοιμο να τύχει το 3. Δεν συμμετείχαμε σε κάποιο live και τέλειωσε κάπως άδοξα, αιφνιδιαστικά και χωρίς νικητή. Αnyway δεν είναι οτι χάσαμε και κάτι, είναι κάτι για το βιογραφικό μας, αν κάποιον τον ενδιαφέρουν αυτά τα πράγματα. Είναι πάντως λίγο περίεργο θέμα βέβαια αυτό με τις εταιρίες. Mόλις αναρτήσαμε ένα blog πάνω στο θέμα στο theplacewithinblog.blogspot.com οπότε αν θέλετε μπορείτε να διαβάσετε το blog “concumerocracy”.


(στους BS)
Πριν λίγο καιρό πραγματοποιήθηκε η πρώτη σας κυκλοφορία, ένα βινύλιο με τίτλο Queen. Πείτε μου λίγα πράγματα γι’ αυτό…

Το βινύλιο κυκλοφόρησε σε συλλεκτική έκδοση σε μόνο 500 αριθμημένα αντίτυπα, με προσεγμένο εξωφυλλάκι και βαρύ βινύλιο 80gr. Υπάρχει στα περισσότερα δισκάδικα στις μεγάλες πόλεις και πάει πολύ καλά μέχρι στιγμής, αφού πλέον δεν υπάρχουν άλλα αντίτυπα στην αποθήκη! Η εταιρεία έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον για τη συγκεκριμένη κυκλοφορία και είμαστε πολύ χαρούμενοι που έχουμε στα χέρια μας μία τόσο όμορφη κυκλοφορία. Όσον αφορά στο σημαντικότερο μέρος, τη μουσική, το single περιέχει τα 2 πρώτα κομμάτια που ηχογραφήσαμε περίπου ένα χρόνο πριν (Queen και Forest) σε mastered εκδόσεις που έγιναν για τη συγκεκριμένη κυκλοφορία.


(στους TPW)
Έχετε ηχογραφήσει αρκετά κομμάτια ως τώρα(και αρκετά δουλεμένα και αξιόλογα κατά τη γνώμη μου), σκέφτεστε μια επίσημη κυκλοφορία;

Τα τραγούδια μας τα κυκλοφορούμε εντελώς επίσημα μοιράζοντας cd με τα 4 τραγούδια που έχουμε ηχογραφήσει. εντελώς δωρεάν σε μία εντελώς λευκή και άγραφη συσκευασία. (Bagism!) (Και γι αυτό μπορείτε να μάθετε πιο πολλά στο blog). Στο κοντινό μέλλον θέλουμε να γράψουμε κάποια κομμάτια ακόμα, όπως το νέο μας αγαπημένο το “darling” και αν αλλάξει κάτι στον τρόπο κυκλοφορίας με κάποια δισκογραφική εταιρία π.χ. θα το δούμε στη συνέχεια.


(στους BS)
Η εταιρία που κυκλοφόρησε το βινύλιο σας λέγεται B-otherside records. Ποια η σχέση της με την μπάντα, εκτός του παραπάνω; Είναι οι ίδιοι οι συντελεστές; (λόγω ονόματος το υποθέτω)

Όσο και αν σου φαίνεται περίεργο, δεν έχουμε καμία σχέση με την B-otherside records! Ο Δημήτρης Βασιλειάδης που είναι πίσω από την εταιρία είχε καταλήξει σε αυτό το όνομα πριν μας γνωρίσει... (ή τουλάχιστον έτσι μας είπε για να μην του κάνουμε μήνυση για παραποίηση ονόματος - χαχαχα!). Με την εταιρία έχουμε άψογη σχέση και ειδικά η επιλογή του Δημήτρη να βγάλει το 7ιντσο σε audiophile βινύλιο (που στοιχίζει πολύ περισσότερο) μας εξέπληξε ευχάριστα.


Σκοπεύετε να κυκλοφορήσετε άλλο υλικό σας σύντομα; Ένα full album ίσως;

Δεν έχουμε σκοπό να κυκλοφορήσουμε κάτι άλλο πριν το επίσημο album μας. Το σχέδιο μας είναι να μπούμε στο studio κάποια στιγμή στο τέλος του καλοκαιριού και να ηχογραφήσουμε ένα album από την αρχή, είτε περιέχει κομμάτια που έχουμε ήδη ηχογραφήσει είτε όχι. Θα είναι η πρώτη μας ολοκληρωμένη δουλειά και θέλουμε να είναι όσο το δυνατό καλύτερη.


Πως σας φαίνεται όλη αυτή η άνθηση της μουσικής σκηνής της Πάτρας τα τελευταία χρόνια;

-TPW: Η άνθιση οφείλεται κατα πολύ μεγάλο βαθμό πολύ σωστές και επαγγελματικές δουλειές που γίνονται στα noise box studios. Σχεδόν όλες οι μπάντες που έχουν βγει τα τελευταία χρόνια από την Πάτρα έχουν περάσει από τα χέρια και τα αυτιά του Σάκη που πάντα βοηθάει τα συγκροτήματα να βελτιωθούν και να βρουν τον ήχο τους. Εμείς πάντως πραγματικά χρωστάμε πολλά. Επίσης νομίζω ότι πρέπει να πούμε και τις λέξεις Raining Pleasure στην απάντηση. Είναι υποχρεωτικό για κάποιο λόγο μάλλον. Χαχα!

-BS: Η Πάτρα ανέκαθεν είχε σκηνή απλά δεν υπήρχε ιδιαίτερη ομοιογένεια στον ήχο και επίσης δεν είχε ποτέ ένα γκρουπ που θα έκανε επιτυχία ώστε να στρέψει τα βλέμματα πάνω της. Μετά τους Raining pleasure όμως, το κοινό συνειδητοποίησε ότι η σκηνή έχει πολλά να δώσει. Έτσι δόθηκε κίνητρο στα συγκροτήματα να προσπαθούν συνεχώς για το καλύτερο. Άλλος ένας λόγος είναι η ύπαρξη του noisebox studio το οποίο κάνει υποδειγματικές παραγωγές. Πολλά συγκροτήματα όπως οι Flakes, οι Abbie Gale, οι Place Within, οι An orange end και οι Carte Postale έχουν γράψει εκεί!

Πριν μερικές μέρες παίξατε live στον Βόλο μαζί με τους B-sides / The Place Within που θα είναι μαζί σας και στο live των Ιωαννίνων, και τους Pig in a poke, είχαν προηγηθεί και κάποια live στην Πάτρα και την Αθήνα… θα ακολουθήσουν και άλλες συναυλίες σε άλλες πόλεις;

-TPW: Την επόμενη μέρα μετά το live των Ιωαννίνων θα κατέβουμε στο kinky kong στην Αβραμιώτου στην Αθήνα! Δεν είναι ακόμα επιβεβαιωμένο ένα live που σχεδιάζουμε στη Ναύπακτο στις 27 Μαρτίου αλλά αναμένουμε να κλείσει τις επόμενες μέρες. Κατά τ’ άλλα σχεδιάζουμε με τους Β-Sides να ανέβουμε και προς τη Θεσσαλονίκη σύντομα.


-BS: Εκτός από την εμφάνιση στο Berserk, την επόμενη μέρα (Κυριακή), παίζουμε ξανά στην Αθήνα στο Kinky Kong μαζί με τους Place within. Μετά ακολουθεί η Λάρισα και η Θεσσαλονίκη, αλλά περιμένουμε να συμφωνήσουμε στις ημερομηνίες και έτσι δεν έχουμε κλείσει κάτι συγκεκριμένο ακόμα. Θέλουμε να γυρίσουμε την Ελλάδα και ο κόσμος να μας γνωρίσει από κοντά και να ακούσει τη μουσική μας. Το πέρασμα σε ευρύ κοινό μέσω των εμπορικών ΜΜΕ δεν είναι κάτι εύκολο ούτε πολλές φορές επιθυμητό με τον τρόπο που συνήθως γίνεται. Οπότε προτιμούμε να το κάνουμε μόνοι μας με τη βοήθεια των ανθρώπων που στηρίζουν τη μουσική μας!


Τι ζώδιο είστε; (χαχαχαχα!!)

-TPW: Χαχα! Δεν θα το πιστέψετε: Κανείς δεν μας έχει ξανακάνει αυτή την ερώτηση! Εμμμ, πρέπει να ‘μαστε Ιχθείς γιατί η πρώτη μας πρόβα πρέπει να ήταν τέλος Φεβρουαρίου, αρχές Μαρτίου, κάτι τέτοιο!


-BS: Και είχαμε αρχίσει να αναρωτιόμαστε πότε θα μας ρωτήσεις...!

Γιώργος (κιθάρα): Τρίδυμος
Γιάννης (μπάσο): Ωροσκόπος.
Χρήστος (κιθάρα): Πέρκα
Χρήστος (ντραμς): Μοσχάρι κοκκινιστό με μακαρόνια
Βασίλης (φωνή): Επειδή η σημερινή μορφή του γκρουπ προέκυψε Σεπτέμβρη, μάλλον Παρθένοι...

http://www.myspace.com/theplacewithin
http://www.myspace.com/bsidesband

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου