16.11.09

BERLIN BRIDES

11.06.08

Πως και πότε γνωρίστηκαν λοιπόν οι Berlin Brides; Και πως προέκυψε το όνομα;


Οι Berlin Brides προέκυψαν μόλις εκφράσαμε την κοινή μας επιθυμία να κάνουμε ένα girl band. Γνωριστήκαμε το περασμένο καλοκαίρι (2007) σε μια πρόβα/jam session και διαπιστώσαμε ότι οι στίχοι/vocals της μίας ταίριαζαν με αυτά που έπαιζε η άλλη. Ξανασυναντηθήκαμε μετά τις διακοπές, τα είπαμε ένα βράδυ και ξεκινήσαμε τις πρόβες. Τα πρώτα τραγούδια προέκυψαν αμέσως!

Η έμπνευση για το όνομα και το image του συγκροτήματος ήταν η ιδέα για ένα performance, όπου πλήθος γυναικών (και όχι μόνο) ντυμένες με νυφικά επιβιβάζονται σε ένα αεροπλάνο και, αφού φτάσουν στον προορισμό τους, θα ξεχύνονται στους δρόμους του Βερολίνου και θα αγκαλιάζουν/φιλάνε όποιον ανυποψίαστο περαστικό τις εμπνεύσει.

Ποιες είναι οι μουσικές σας επιρροές; Τι μουσική ακούτε τελευταία;

Τον τελευταίο καιρό ακούμε Goldfrapp, Bonde do Role, Kap Bambino, YELLE, M.I.A. , M.G.M.T , Bat for Lashes , Hot Chip, Molotov, Kylie, Ting Tings, CSS, Chicks on Speed και τις συλλογές της Kitsune.Από παλιότερα PJ Harvey, Astrud Gilberto, Stereo Total, Electrocute, Peaches, Cobra Killer, Francoise Hardy, Mylene Farmer...Oι επιρροές πολλές...


Πως γράφετε; Από κοινού στίχοι και μουσική;

H Νατάσσα γράφει τους στίχους μας και η Μαριλένα τη μουσική και στην πορεία μαζί ενορχηστρώνουμε τα κομμάτια.


Και οι δύο σας έκτος των Berlin Brides έχετε μια ευρύτερη καλλιτεχνική πορεία. Με τι ασχολείται λοιπόν η κάθε μια σας εκτός του συγκροτήματος;

Η Μαριλένα διδάσκει μουσική, ανώτερα θεωρητικά και πλήκτρα και είναι μέλος των Tax Collectors καθώς και γράφει μουσική για το θέατρο. Η Νατάσα ασχολείται με τα εικαστικά (video,performance) και δουλεύει σε κινηματογραφικά φεστιβάλ και σε θεατρικές παραστάσεις.


Μέσα σε έναν χρόνο δώσατε αρκετά live, αφήνοντας πολύ καλές εντυπώσεις, με αποκορύφωμα αυτό της 16ης Μαΐου στην Αθήνα ως opening act στις CocoRosie. Ποιες οι εντυπώσεις σας από το συγκεκριμένο live και το αμερικάνικο δίδυμο;

Χαρήκαμε που παίξαμε σε μεγάλο συναυλιακό χώρο με καλό ήχο, φώτα και σκηνή. Η εμφάνισή μας μάς ικανοποίησε πολύ όπως και το κοινό μας. Οι Cocorosie μας έδωσαν τα συγχαρητήριά τους και είναι συμπαθέστατες. Το live τους μας άρεσε πολύ. Ήταν ατμοσφαιρικές και υποβλητικές.


Που πιστεύετε ότι οφείλεται η σχετική αναγνωρισιμότητα που αποκτήσατε σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα;

Κάνουμε κάτι που μας αρέσει πάρα πολύ και που μας βγαίνει πηγαία. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι ο ήχος μας είναι πρωτότυπος και οι στίχοι μας ιδιαίτεροι. Επίσης χρησιμοποιήσαμε τη δυνατότητα που μας έδωσε το διαδίκτυο για την προβολή της μουσικής μας.


Σχεδιάζετε σύντομα κάποια κυκλοφορία EP ή LP των κομματιών σας;

Είμαστε στη διαδικασία γραφής των καινούριων μας κομματιών και ελπίζουμε μέσα στο φθινόπωρο να κυκλοφορήσουμε κάτι είτε μόνες μας είτε με κάποια εταιρεία.


Έχετε προγραμματίσει άλλα live για το άμεσο μέλλον πέρα αυτό στα Γιάννενα στις 21 Ιουνίου;

Στις 19 Ιουνίου θα παίξουμε στην Αθήνα στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Μέρας της Μουσικής, στις 20 στο Βόλο για τον ίδιο σκοπό και στις 6 Ιουλίου στο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ πάλι στην Αθήνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου