16.11.09

RAINING PLEASURE



02.2007 ?

12 χρόνια μετά το Memory comes back πολλά έχουν συμβεί και έχουν αλλάξει.

Υπάρχει κάτι για το οποίο μετανιώσατε που κάνατε (ή που δεν κάνατε);

Απολύτως τίποτα! Όλες μας οι κινήσεις, λάθος και σωστές μας έχουν φέρει εδώ που είμαστε και έχουν παίξει δραστικότατο ρόλο στη διαμόρφωσή μας. Μπορεί με τη γνώση που έχουμε τώρα να μην κάναμε ακριβώς τα ίδια πράγματα αν είχαμε μια δεύτερη ευκαιρία, όμως αυτό αποτελεί μια ουτοπική σκέψη έτσι κι αλλιώς.

Γενικά η επιτυχία φέρνει αλλαγές. Τι έχει επηρεάσει περισσότερο η επιτυχία σας;

Οι αλλαγές έχουν κυρίως υπάρξει σε κοινωνικό επίπεδο. Αντιμετωπίζεσαι αλλιώς από τους ανθρώπους επειδή είσαι γνωστός και συνεπώς αντιμετωπίζεις αλλιώς τους ανθρώπους και ο ίδιος. Υπάρχει μια χαρά και μία θλίψη σ' αυτό. Χαίρεσαι γιατί αυτό που κάνεις εκλαμβάνεται ως καλό και ιδιαίτερο για κάποιους ανθρώπους. Από την άλλη όμως είσαι αυτόματα απομονωμένος από τις καθαρές και αγνές κοινωνικές επαφές γιατί οι άνθρωποι βλέπουν στο πρόσωπό σου μόνο μία πλευρά της ζωή σου και στο μεγαλύτερο ποσοστό αρνούνται να σε γνωρίσουν ουσιαστικά.

Τι σας κρατάει στη Πάτρα;

Η βάση του γκρουπ παραμένει στην Πάτρα γιατί δεν υπάρχει τίποτα που να μας διώχνει από 'κει. Εκεί είναι οι φίλοι, οι οικογένειες, το studio. Ίσως να είναι απλά και μόνο γιατί συνηθίσαμε.

Από την Πάτρα "ξεπετάγονται" αρκετά νέα γκρουπ σχηματίζοντας μία αξιόλογη τοπική σκηνή. Πως το βλέπεις όλο αυτό;

Με χαρά και αισιοδοξία. Ελπίζω μόνο να έχουν το κουράγιο να συνεχίσουν και σε βάθος χρόνου. Εκεί είναι το μεγάλο στοίχημα.

Το 2008 σας βρίσκει με νέο δίσκο. Λοιπόν who is Juliet? (ως album και ως πρόσωπο)

Juliet is Romeo's girlfriend :)
Πρόκειται για μία surreal εκδοχή της γνωστής ιστορίας. Δε μου αρέσει να αναλύω πολύ τους στίχους μου όμως, γι' αυτό θα σε αφήσω να δημιουργήσεις τη δική σου εικόνα γύρω από όλο αυτό. Κι αυτό είναι που θέλω κι από όλο τον κόσμο που θα ακούσει και θα διαβάσει.

Παρατηρούμε κάποια αλλαγή στον ήχο των RP. Επηρέασε η αποχώρηση του Spiral αυτή τη στροφή στο έγχορδο στοιχείο;

Είχαμε ήδη αρχίσει να παίζουμε πιο κιθαριστικά ακόμα και όταν ο Spiral ήταν στο συγκρότημα. Αυτό προέκυψε απ' τις πολλές live εμφανίσεις μας τα τελευταία 2-3 χρόνια Με εξαίρεση το "Reflections", δεν είχαμε βγάλει δική μας μουσική από το 2003, ενώ σε αυτό το διάστημα κάναμε πάρα πολλές συναυλίες. Πιάσαμε και παλιότερα κομμάτια και τα παίζαμε στα live πολύ πιο ηλεκτρικά, πολύ πιο rock. Αυτό που ακούγεται τώρα στο "Juliet" είναι η μεταμόρφωση που ήρθε από όλα αυτά τα live. Και φυσικά από την ανάγκη μας να εξελίσσουμε συνεχώς τον ήχο μας.

Ο καινούριος δίσκος κυκλοφόρησε από τη δική σας εταιρία "Celesta records". Τι σας οδήγησε σε αυτή την απόφαση;

Ήρθε η ώρα που μπορούσαμε πρακτικά και ψυχολογικά να λειτουργήσουμε μόνοι μας. Πήραμε λοιπόν στους ώμους μας όλο το βάρος και την ευθύνη. Νιώθουμε πιο άνετα και έχουμε όλο τον έλεγχο της κατάστασης στα χέρια μας.

Ποια η γνώμη σας για την ελεύθερη διακίνηση μουσικής;

Κάθε πράγμα έχει τη φωτεινή και τη σκοτεινή πλευρά του. Είναι πολύ καλό να έχεις εύκολη πρόσβαση στα παγκόσμια μουσικά δρώμενα και να ενημερώνεσαι.
Λειτουργεί επίσης και ως πολύ καλό promotion για το γκρουπ. Από την άλλη βέβαια, είναι κρίμα να έχεις ρίξει τόση δουλειά και να μην αμείβεσαι γι' αυτό όπως θα έπρεπε. Το σίγουρο είναι ότι συμβαίνει, οπότε ας περιμένουμε να δούμε τι θα φέρει το μέλλον.

http://www.myspace.com/rainingpleasure

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου