16.11.09

AN ORANGE END



14.05.09

Θέλετε να αναφέρετε εσείς το όλο story με τη συμμετοχή της μπάντας σε Coca Cola Soundwave vol.1, In The City festival και Radar Festival, πριν αρχίσω εγώ να ρωτάω περί αυτών γιατί έχω μπερδευτεί λίγο με το ποιο έφερε ποιο.


Η όλη ιστορία ξεκίνησε κάπου στις αρχές τις άνοιξης του 2007. Τότε αποφασίσαμε να στείλουμε δύο τραγούδια (Murder the lonely και Urban sights), στο διαγωνισμό Coca-cola soundwave. Μετά από ένα μήνα μας ειδοποίησαν ότι ήμασταν ένα από τα δέκα ελληνικά συγκροτήματα που ελέχθησαν από την κριτική επιτροπή να συμμετάσχουν στο “κύριο” μέρος του διαγωνισμού με ένα θεματικό τραγούδι (ανεξάρτητα των δύο πρώτων). Το τραγούδι αυτό ήταν το “Dance”. Το καλοκαίρι του 2007 βγήκαν τα αποτελέσματα του διαγωνισμού όπου μάθαμε ότι “Dance” είχε ψηφιστεί ως το πιο αγαπημένο κομμάτι ολόκληρου του Ευρωπαϊκού διαγωνισμού. Εκτός αυτού είχαμε καταλάβει τις δύο από τις τρεις πρώτες θέσεις στο ελληνικό chart και την δεύτερη θέση στο ευρωπαϊκό chart του soundwave.

Μετά από αυτό ήρθε η συλλογή του Soundwave που περιλάμβανε το εν λόγο τραγούδι, video clip με την ομάδα “White room” καθώς και πολλές αναφορές στον εγχώριο και διεθνή τύπο. Τον Οκτώμβριο του ίδιου χρόνου μας προσκάλεσαν να είμαστε η πρώτη ελληνική μπάντα που συμμετέχει στο ITC of Manchester (το μεγαλύτερο φεστιβάλ νέων καλλιτεχνών της rock παγκοσμίως!), έτσι τον επόμενο μήνα βρεθήκαμε στο Manchester και είχαμε επαφές με μερικά από τα σημαντικότερα άτομα της παγκόσμιας μουσικής σκηνής.
Τις επόμενες μέρες από την επιστροφή μας στην Ελλάδα, δεχτήκαμε ένα τηλεφώνημα από την Αγγλία που μας ενημέρωνε με το festival σκηνοθετών “Radar Festival”, ότι μας είχε επιλέξει ως μία από τις τέσσερις πιο ελπιδοφόρες νέες μπάντες τις Ευρώπης έτσι ώστε να δανείσουμε ένα τραγούδι μας ( “Murder the lonely”) σε κάποιον σκηνοθέτη για ένα art video. Ανάμεσα σε 16 σκηνοθέτες επιλέξαμε την Ann Xiao (μία από τις σκηνοθέτριες του promotion των U2 στον καινούργιο τους δίσκο).

Μέσα από αυτές τις μουσικές διοργανώσεις της Coca Cola στη χώρα μας έχουν αναδειχθεί αρκετά εγχώρια σχήματα… τι παίζει λοιπόν μ’ αυτήν την ιστορία; Πέρα του ότι προφανώς συμμετέχουν πολλά αξιόλογα συγκροτήματα, απλά κάνουν απίθανο promotion (κάτι που είναι πολύ σημαντικό) ή χάνω κάτι;

Γίνεται καλό promotion δίνοντας την ευκαιρία στις διαγωνιζόμενες μπάντες που συμμετέχουν να προβάλουν τη δουλειά τους σε ένα ευρύτερο κοινό! Εάν αξίζεις, απ’ αυτό μπορεί να ανταμειφθείς.


Πόσο σας την σπάει η φράση “οι An orange end από την Πάτρα…”; Πιστεύετε ότι θα φτάνατε στον ξυλοδαρμό αν συνεχιστεί επ’ αορίστον;

Επειδή υπάρχει ο σύνδεσμος της ηχογράφησης του πρώτο μας demo στην Πάτρα και ως βάση ενός από τα μέλη μας είναι λογικό να μας αναφέρουν ως Πατρινή μπάντα! Σου θυμίζουμε όμως…από την Τρίπολη είμαστε και προς θεού δεν θα φτάναμε ποτέ σε σημείο τραμπουκισμού!!


Ποιο είναι το καλύτερο μουσικό album που έχετε ακούσει στη ζωή σας;

Σταύρος: Archive-You all look the same to me

Άκης:Aphrodite’s Child- 666
Κώστας:Sigur ros-Untitled
Κωνσταντίνος:Radiohead- Ok Computer

Το πρώτο σας tour ήταν ως support στους Raining Pleasure πέρυσι. Πως πέρασαν αυτές οι μέρες; Σας έχει επηρεάσει πιστεύεται το παραπάνω συγκρότημα ως ήχο πρωτίστως και ως συμπεριφορά (ως μπάντα); Ο μπασίστας τους άλλωστε ήταν και ο παραγωγός του debut σας.

Στο tour είχαμε την ευκαιρία να έρθουμε σε επαφή με κόσμο από πολλές διαφορετικές πόλεις και το γεγονός αυτό μας γέμισε εμπειρίες τις οποίες έχει ανάγκη μία μπάντα ειδικά στα πρώτα βήματα της! Υπάρχει μεγάλη εκτίμηση ως προς τον επαγγελματισμό και την προσωπικότητα αυτών των ανθρώπων! Βέβαια μουσικά 
επηρεαζόμαστε απ’ οτιδήποτε καλό ακούμε αλλά κυρίως από την καθημερινότητα μας!

Λίγα λόγια λοιπόν για το “Lego”; Ικανοποιημένοι από το αποτέλεσμα;

Το LEGO αποτύπωσε τη δεδομένη χρονική περίοδο της μπάντας και τη διάθεση της να εκφράσει αυθόρμητα και δημιουργικά τις μουσικές ανησυχίες. Από την άλλη δεν θέλουμε να μένουμε στάσιμοι από τη στιγμή που και η ίδια η καθημερινότητά μας

αλλάζει. Φυσικά και είμαστε ικανοποιημένοι από το αποτέλεσμα και αυτό οφείλεται
στο ότι πετύχαμε να εκφράσουμε στιγμές της ζωής μας μέσα από τη μουσική.

Με αφορμή τον τίτλο του album, ποιο είναι το αγαπημένο σας παιχνίδι;

Kώστας : Playmobile

Σταύρος : Pro Evolution Soccer
Άκης : Subbuteo
Κωνσταντίνος : Ζώα του δάσους

Αγαπημένο σας χρώμα…;Ok βασικά θέλω να ζητήσω επιτέλους μια διευκρινιστική απάντηση στο πως προέκυψε το όνομα “An orange end”.

Συνέβη στην επιστροφή προς Πειραιά από διακοπές στη Σέριφο στο καράβι 
τη στιγμή που έρχονται όλες εκείνες οι σκέψεις που σε συγκινούν, σε μπερδεύουν και σε ταξιδεύουν! Βοήθησε ένας πορτοκαλί ορίζοντας και η στιγμή αυτή ονομάστηκε An Orange End!

http://www.myspace.com/anorangeend

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου