9.2.18

PLAYGROUND NOISE


(Αρχική δημοσίευση 05/2013)

Οι Playground Noise μας πρωτοσυστήθηκαν μουσικά με το 7'' single "Sundays/Flowers" το 2008, ενώ δύο χρόνια μετά κυκλοφορούν το ντεμπούτο τους album. Παραμένοντας  στην ίδια εταιρία όλα αυτά τα χρόνια, τον περασμένο Απρίλιο επέστρεψαν με 8 νέες συνθέσεις με τίτλο..."8 songs". Οχτώ μείον μία, ερωτοαπαντήσεις:

Πείτε μας την αρχή των Playground Noise. Γνωριζόσασταν όλοι εξαρχής;

Πάνω κάτω γνωριζόμασταν όλοι από αρκετά νωρίς, μέσα στην ίδια μεγάλη παρέα. H τελική σύνθεση ήρθε μετά από λίγα χρόνια από την αρχή της μουσικής ιστορίας της παρέας, που κάποιοι ήρθαμε λίγο πιο κοντά – ευτυχώς.

Απαρτίζεστε από οχτώ μέλη. Πρέπει να είναι αρκετά χρονοβόρο να συντοστείτε όλοι μαζί, για πρόβες, ηχογραφήσεις έως και live. Έχετε βρει κάποιο μαγικό τρόπο να το κάνετε αυτό;

Αν λέγαμε ότι είναι πανεύκολο μάλλον θα λέγαμε ψέματα. Όπως ξέρουμε όμως, ακόμα κι όταν το σύμπαν συνωμοτεί για κάτι που θες, μόνο το πόσο το θέλεις εσύ θα σε κάνει να το καταφέρεις...οπότε μάλλον κάπως τα βολεύουμε ακόμα.

Στην σύνθεση της μουσικής συμμετέχετε όλοι;

Συνήθως έρχεται ένα θέμα αρκετά στημένο στη βασική του δομή από έναν, κυρίως το Βασίλη (άλλες φορές το Θόδωρο ή το Νίκο) με στίχους, το οποίο δουλεύεται στη συνέχεια από όλη την μπάντα και παίρνει μορφή. Mια διαδικασία που δε σταματάει εύκολα μόνη της βέβαια.

Έχει αλλάξει ο τρόπος που γράφεται μουσική απ' το πρώτο ep του 2008 έως το δεύτερο album του 2013;

Πέρα από τα όργανα που προστέθηκαν, ο τρόπος είναι μόνο να γουστάρεις. Κι αυτή η συνθήκη δεν αλλάζει - αν αλλάξει δηλαδή έχουμε πρόβλημα..

Η Πάτρα παραμένει η έδρα σας;  Συνεχίζεται η πολυσυζητημένη... μουσική σκηνή εκεί;

Ναι, φρουροί της Αχαΐας εκτός από την Ειρήνη μας που εδρεύει Αθήνα. Ο κόσμος που παίζει εδώ όπως και σε άλλες πόλεις, όμως, κρατάει πολύ και αυξάνεται. Είναι ένα από τα ευχάριστα πράγματα σήμερα.

Τι μουσικές ακούτε αυτόν τον καιρό; Προτείνετε μας κάτι καινούριο που σας άρεσε πολύ.

Ακούμε  πολύ το άλμπουμ  των Girls Νames,  των Atoms for Peace, του John Murry, των Veronica Falls, του Παύλου Παυλίδη.

Με την κατάσταση στην Ελλάδα είστε αισιόδοξοι; Πόσο κοινή είναι για σας η μουσική και η πολιτική;

Η αισιοδοξία ποτέ δε μας πήγε ιδιαίτερα, οπότε τώρα είμαστε και εντός κλίματος. Εφόσον η μουσική απλά είναι μια δημιουργική έκφραση της ζωής, δεν μπορεί να μην έχει πολιτική υπόσταση και αυτό το καταλαβαίνεις και χωρίς να υπάρχει αμιγώς πολιτικός στίχος.

Υπάρχουν προγραμματισμένες συναυλίες στο άμεσο μέλλον;

Όχι κάτι προγραμματισμένο που θα μπορούσαμε να ανακοινώσουμε αυτή τη στιγμή. Υπάρχουν διάφορες ιδέες για live, που αυτές τις μέρες θα δούμε αν μας βγαίνουν.

Στο τελευταίο album των Nick Cave & The Bad Seeds, ένας στίχος λέει: "...and some people say it's just rock 'n' roll, oh, but it gets you right down to your soul...". Τι σημαίνει για σας rock 'n' roll και πόσο σημαντική είναι για σας η μουσική γενικότερα;

Tο είπαν πολύ μετριοπαθώς με το 'just' αυτοί που το είπαν.  To rock 'n' roll μας έφερε ως εδώ και αυτό θα μας πάει και παραπέρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου