9.2.18

THE NOISE FIGURES


(Αρχική δημοσίευση 01/2014)

Oι The Noise Figures, είναι το indie-garage ντουέτο του Γιώργου Νίκα και του Στάμου Μπάμπαρη τα τελευταία σχεδόν δύο χρόνια. Τον πρώτο τον γνωρίσαμε μέσα από τους Zebra Tracks  και τον δεύτερο από τους Flakes  και τους Keyser Söze. Έχοντας επιρροές μπάντες όπως οι The Stooges, The Sonics και οι The White Stripes και θυμίζοντας τους πιο φρέσκους The Black Keys (κάτι που πρέπει να 'χουν βαρεθεί να το ακούν) κυκλοφορήσαν το πρώτο τους ep το φθινόπωρο του 2012 και ένα χρόνο μετά, το ομώνυμό τους  album, απ’ την Inner Ear). Παρασκευή 31 του Γενάρη παίζουν μαζί με τους Chickn στο Six D.O.G.S.
Ο ήχος του ντεμπούτου σας album είναι χαρακτηριστικός της μπάντας ή στο επόμενο μπορεί να βγει και κάτι διαφορετικό; Αν ο Γιώργος αποφασίσει να παίξει μαράκες και ο Στάμος μπάντζο πχ. 
Πάντα δοκιμάζουμε νέα πράγματα, αλλά με κύρια βαση το rock n' roll. Είναι σίγουρα καλό να μη μένει μια μπάντα στάσιμη. Πάντως μπάντζο να μην περιμένετε στο κοντινό μέλλον. 
Θυμάστε ποιά ήταν τα πρώτα πέντε album που είχατε αγοράσει; Τα ακούτε ακόμη;
Γιώργος:
Iron Maiden - Somewhere in Time
Alice Cooper - Trash
Metallica - Kill 'em All

Skid Row - S/T
Led Zeppelin - 2
Όλα σε κασέτα. Πρόσφατα αγόρασα κασετόφωνο και walkman. 
Στάμος: 
Ημισκούμπρια - 30 Χρόνια Επιτυχίες 
Michael Jackson -  Bad
Scorpions - Best Of
Nirvana - Nevermind
Metallica - Black album 


Ποιό ήταν το πρώτο τραγούδι που μάθατε να παίζετε στην κιθάρα;
Στάμος: το ριφάκι του " Come As You Are " των Nirvana
Γιώργος: Tο "Black Sabbath" 

Έχετε ενοχικές μουσικές απολαύσεις; Την Barbra Streisand για παράδειγμα. 
Γιώργος: Roxette
Στάμος: Savage Garden 
Μπορεί η μουσική να αλλάξει απόψεις είτε πολιτικές είτε άλλες; 
Τα πάντα μπορούν να αλλάξουν, πόσο μάλλον η μουσική. Έχουμε δει πολλά παραδείγματα. Για το καθαρά μουσικό κομμάτι της αλλαγής, θα πρέπει να υπάρχει μια κατανόηση πάντα, γιατί αν αρχίσουμε να κατακρίνουμε την τέχνη και τους καλλιτέχνες, θα πάμε σε φασιστικές τακτικές. 
Στο τελευταίο album των Nick Cave & The Bad Seeds, ένας στίχος λέει: "...and some people say it's just rock 'n' roll, oh, but it gets you right down to your soul...". Τι σημαίνει για σας rock 'n' roll και πόσο σημαντική, σας είναι η μουσική γενικότερα; 
Είναι σίγουρα κάτι που μπαίνει μέσα στην ψυχή σου ή πολλές φορές κάτι που ήδη υπάρχει εκεί. Χωρίς τη μουσική θα ήμαστε σαν ψάρια έξω από τη γυάλα. 
Και οι δύο βρίσκεστε ορισμένες φορές στην θέση του.. δισκοθέτη σε bars της Αθήνας. Ποιά είναι τα δύο πιο απρόσμενα τραγούδια που σας έχουν ζητήσει, με την καλή έννοια και την κακή. 
Στάμος: Με έχουν ρωτήσει αν θα παίξω ελληνικά πιο μετά.
Γιώργος: Μου έχουν ζητήσει να παίξω όχι απλά τραγούδι, αλλά είδος μουσικής. Disco. Εκείνη την ώρα έπαιζα Black Lips. 
Επίσης θυμάστε πότε ήταν η τελευταία φορά που κάποιος ήρθε να σας ρωτήσει τον τίτλο του κομματιού που παίζει αντί να ανεβαίνει στα σκαμπό να φτάσει το ηχείο με το smartphone ανά χείρας; 
Εννοείται. Συνέβη πριν λίγες ημέρες στο Six Dogs. Το κομμάτι ήταν Goat. 
Ποιό θα ανακηρύσσατε album της χρονιάς; 
Κάποιo μεταξύ των Thee Oh Sees - Floating Coffin και QOTSA - ...Like Clockwork.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου